Župan Damir Jelić obišao carstvo cvijeća u Lipniku

Župan Damir Jelić obišao je sa suradnicima Cvjetni centar “Nena” u Lipniku u Općini Ribnik. Radi se o obiteljskom gospodarstvu u vlasništvu Nikole Dolinara, koje se već 25 godina bavi uzgojem, maloprodajom i veleprodajom cijeća. Uzgajaju 50-tak vrsta sadnica cvijeća koje prodaju diljem Hrvatske i Slovenije.

U posao sa cvijećem upustili su se davne 1993. godine ne znajući tada ništa o uzgoju cvijeća, ali njihov uspjeh do današnjeg dana govori kako se uz puno truda, ulaganja i pozitivnog stava mnogo može postići.

Tijekom godina četiri su puta rušili i ponovno gladili plastenike da bi danas imali oko 3000 kvadrata plastenika. Najveći je i najsuvremenije opremljen, ima oko 1000 kvadrata, provjetravanje i energetsku zavjesu. Svi ovi uvjeti poslovanja usmjereni su kako bi se zadovoljila potražnja, ne samo hrvatskog, nego i slovenskog tržišta.

O svemu brine troje članova obitelji, a tijekom sezonskih razdoblja, kada se poveća opseg poslova, zapošljavaju još četiri osobe. Svi zajedno čine jednu veliku složnu obitelj, čiji rezultati rada nesumnjivo pokazuju da se može uspjeti. To je i jedan od glavnih razloga dolaska župana Damira Jelića i njegovih suradnika, odnosno da ovu pozitivnu priču podijeli sa širom javnošću.

Na primjeru obitelji Dolinar može se vidjeti da pokretanje vlastitog posla zahtijeva veliku hrabrost i entuzijazam koji se onda tijekom godina nadograđuju s kontinuiranim učenjem i usavršavanjem. Ako se tome dodaju disciplina, sloga i ljubav prema onome što radite posao jednostavno mora procvjetati.