Dan planeta Zemlje u Karlovcu obilježen raznim aktivnostima

625

Dan planeta zemlje  posvećen je osvješćivanju javnosti o potrebi očuvanja okoliša. Aquatika, kao ustanova koja to svakodnevno radi, uključila se u hvale vrijednu akciju i ove godine . Glavna tema bila je plastika, stoga je Aquatika organizirala edukacije o tome kako se plastika može na kreativan način iskoristiti i razvrstati. Najzanimljivije je to bilo najmlađima koji su imali priliku razvrstavati otpad i izrađivati hranilice za ptice.

Uz organizirane aktivnosti u Aquatici, Karlovčani su se mogli priključiti i biciklijadi koju već drugu godinu zaredom organizira brdsko biciklistički klub T-Rex u suradnji s Općom bolnicom Karlovac. Riječ je akciji pod nazivom “Biciklom na posao”.

S obzirom na današnji ubrzani tempo života, ljudi imaju sve manje vremena za bavljenje fizičkim aktivnostima. To sa sobom povlači i određene zdravstvene tegobe, stoga je nužno pokušati mijenjati svakodnevne loše navike, u cilju očuvanja zdravlja i kvalitete života, naglasio je ravnatelj OB Karlovac, Ervin Jančić.