Ekološka promenada

819

Ususret današnjem Danu planeta Zemlje, subotnja proljetna promenada bila je posvećena ekologiji, zaštiti prirode, gospodarenju otpadom i sličnoj tematici. Okupila je mnoge sudionike pa je i program bio bogat. Predivno vrijeme i raznoliki sadržaji izmamili su i brojne Karlovčane koji su na promenadi proveli lijepo subotnje prijepodne.

22. travnja Dan je planeta Zemlje, što je bio povod da ovo izdanje proljetnih promenada bude posvećeno ekologiji i ekološkoj osviještenosti. Održane su brojne radionice i prezentacije, a sve u znaku očuvanja prirode. Brojnim gradskim tvrtkama pridružila se Čistoća koji su prezentirali novi način gospodarenja otpadom

Tvrtka koja je također važna karika u zaštiti okoliša je i Vodovod i kanalizacija pa su i ovu priliku iskoristili da predstave svoju djelatnost i daju svoj doprinos u podizanju svijesti o važnosti očuvanja prirode.

Osim Vodovoda i kanalizacije te Čistoće, svoje su djelatnosti predstavili i Zelenilo, Aquatika, te brojne udruge koje se bave zaštitom prirode, ali i uljepšavanjem našeg okruženja poput proizvođača cvijeća i slično.

Brojni građani, a posebno najmlađi, mogli su uživati u brojnim edukativnim i zabavnim sadržajima i aktivnostima. Jednako bogat program očakuje nas i na sljedećim proljetnim promenadama.