Obilježen Tjedan Crvenog križa u Slunju

282

U sklopu “Dana otvorenih vrata EU projekata”, dana 10.05.2018. godine obilježen je Tjedan Crvenog križa (08.05.-15.05.) u gradskom parku u Slunju ali i povodom 140 godina humanosti, 65 godina dobrovoljnog davanja krvi, Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji (15.05.). Otvorenje manifestacije je započelo u 9 sati govorom gradonačelnika Jure Katića i ravnateljice Crvenog križa Slunj Mirjane Puškarić, zajedno s recitacijom profesorice Mire Vukošić, te djece iz drugog razreda i vrtića Slunj koji su se osvrnuli na obitelj i majčin dan.

Na veselom druženju pridružili su se trkači s bakljom “Peace run” koji su došli iz različitih zemalja. Dan su
upotpunila i djeca iz Osnovne škole Slunj kojih je bilo 120 te Dječji vrtić Slunj s 27 mališana. Najmlađi su imali priliku vidjeti zanimljive aktivnosti i programe koje su pokazali: Dobrovoljno vatrogasno društvo Slunj, Policijska postaja Slunj, Dom zdravlja Slunj, Hrvatska gorska služba spašavanja Slunj i Centar za socijalnu skrb Slunj. Slunjani su imali priliku kod štanda Doma zdravlja Slunj izmjeriti tlak i šećer te dobiti savjet vezan za njihovo zdravlje.

DVD Slunj omogućio je djeci da vatrogasnim šmrkom gase “vatru”, Policijska postaja Slunj je pokazala svoju forenzičku opremu i vozila kao što su motor i bicikl. Crveni križ Slunj je za sve sugrađane prezentirao svoj rad u boravku i
na terenu. HGSS Slunj je ove godine imao priliku pokazati svoju opremu koja im je potrebna na terenu, kao npr. skije, ovratnik i sl. koje su djeca mogla i isprobati. Volonteri Crvenog križa Slunj su prezentirali pružanje prve pomoći, s djecom igrala graničara, odbojke, tenis, gumi gumi i na kraju ocrtali park veselim crtežima.

“Jedno veliko hvala svim našim sudionicima, djelatnicima, mentorima, školama, vrtiću i volonterima na pomoći! Bez njih ovo ne bi bilo moguće!”, priopćili su iz Gradskog društva Crvenog križa Slunj.