Utrka Wings for Life World Run bila je uspješna za Karlovčane – Zoran Petković drugi u svijetu u svojoj kategoriji

528

Član Atletskog kluba KA-TIM iz Karlovca Zoran Petković drugi je u svijetu u kategoriji natjecatelja starijih od 80 godina po pretrčanim kilometrima na u nedjelju održanoj humanitarnoj globalnoj utrci Wings for Life World Run koja je održana na nekoliko desetaka lokacija diljem svijeta.

Zoran je kao član tima pod nazivom “KA-TIM Škola trčanja” utrku trčao u Zadru, među troje najstarijih sudionika. Po izuzetno vrućem i sparnom vremenu ovaj 80-godišnji Karlovčanin pretrčao je, do trenutka dok ga nije prestiglo presretačko vozilo organizatora, odličnih 8,67 kilometara. S tom pretrčanom dužinom ne samo da je nadmašio brojne mlađe trkače i trkačice, već je postao i svjetski viceprvak utrke Wings for Life World Run 2018. u starosnoj kategoriji M80.

Tim “KA-TIM Škola trčanja” činilo je 35 trkačica i trkača koji su ukupno pretrčali 330,63 kilometra, svaki član u prosjeku 9,45 kilometara. Od članova tima najviše su pretrčali među trkačima Nikica Vrabac, 26,11 kilometara, te među trkačicama Dejana Kirinčić, 14,24 kilometra.