Dan obitelji obilježen u Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac

Dan obitelji i doma obilježen je u Domu za odgoj djece i mladeži Karlovac. Radi se o tradicionalnoj proslavi koja osim štićenika okupi njihove obitelji, ali i brojne prijatelje – od umjetnika do učenika škola koje pohađaju štićenici.

Dom na Baniji uspješno djeluje već 61 godinu, od tada do danas, zadatak je manje više isti – Ustanova pruža velik broj usluga s ciljem prevencije problema u ponašanja. Bez obzira na situacije iz kojih štićenici dolaze, obitelj je uvijek središte njihovih života.

Ustanova trenutno skrbi o stotinjak štićenika, 20 korisnika nalazi se na usluzi smještaja od toga 12 dječaka te osam djevojaka. Ostali korisnici su djeca koja su u poludnevnim boravcima, kako u sjedištu ustanove tako i u osnvonim odnosno srednjim školama. Tu je i usluga savjetovanja i pomaganja u koju su  uključeni  i širi članovi obitelji. Ove godine čak je sedam štićenika uspješno završilo srednju školu.

Korisnici se često vraćaju u Dom i nakon što prestanu koristiti usluge, što je znak da su odgajatelje prepoznali kao članove svoje obitelji.