Udruga inovatora Karlovačke županije proslavila 25 godina rada

Udruga inovatora Karlovačke županije proslavila je 25 godina uspješnog rada. Više od 400 medalja sa raznih domaćih i inozemnih izložbi inovacija dio su rezultata koje upisuju u svom djelovanju. Svečana skupština bila je i dobra prilika za dodjelu priznanja zaslužnim članovima Udruge.

Udruga inovatora Karlovačke županije osnovana je 18. svibnja 1993. godine, a u osnivanju je sudjelovalo 200 članova iz četiri grada i općine te 32 poduzeća. Osnivanje je inicirala Hrvatska gospodarska komora, a time se pokušala sačuvati tradicija inventivnog rada, te nastaviti s promocijom tehničkih i industrijskih znanja te kreativnog stvaranja.

Uz to što su jedna od najbrojnijih udruga inovatora u Hrvatskoj, u radu sudjeluje više od 20 gospodarskih subjekata, a Udruga je članica raznih organizacija. Kroz izložbe se predstavljaju široj javnosti, a priznanja su potvrda kvalitete i visokog stupnja inovativnosti, veliki broj inovacija nalazi se u primjeni.

Priznanja su na svečanosti primili zaslužni karlovački inovatori, s nadom da će i u budućnosti nastaviti graditi i stvarati nova radna mjesta, koja su Hrvatskoj prijeko potrebna.