Dani draganića

Najavljen bogat program za proslavu 439. rođendana grada Karlovca

Proslava 439. rođendana grada Karlovca ove će godine započeti tradicionalnim Ivanjskim krijesom te velikim koncertom Crvene Jabuke. Nakon toga slijedi mjesec dana brojnih aktivnosti u gotovo svim dijelovima grada, a sve završava 13. srpnja na Trgu bana Jelačića svečanim rođendanskim balom i koncertom Massima Savića. Iz proračuna grada, za ovu manifestaciju osigurano je 330 tisuća kuna, te isto toliko iz proračuna Gradskog kazališta Zorin dom. Ovogodišnja proslava traje jedan dan više u odnosu na prošlu godinu, a planira se više od stotinu aktivnosti različitih sadržaja i u različitim dijelovima grada. Uz Crvenu Jabuku i Massima, najavljen je dolazak još nekih poznatih lica hrvatske glazbene scene, kao što su Divlje Jagode i Tram 11.

Posebnost otvaranja Dana grada je to što će započeti ispred Zorin doma, pa se nastaviti na obalama Kupe. Zorin dom je ujedno i izvršni organizator brojnih događanja između otvaranja i zatvaranja manifestacije, a sastoji se od tri velika bloka koji uključuju, između ostalog, Međunarodnu ljetnu školu gitare, nastup Damira Kukuruzovića i njegovog ansambla, peti Karlovački kazališni festival, petu Flautističku akademiju, Međunarodni festival folklora, Piano festival…

I ubuduće će rođendanska proslava kretati Ivanjskim krijesom, a sinergija svih u gradu – od tvrtki, institucija, udruga i pojedinaca govori u prilog kvaliteti i raznovrsnosti programa.