Dani draganića

Imenovana Vojarna stožernog generala Petra Stipetića

Vojarna Domobranska u Karlovcu odlukom ministra obrane Damira Krstičevića imenovana je Vojarnom stožernog generala Petra Stipetića. Radi se o iznimno zaslužnom sudioniku svih ratnih i poslijeratnih aktivnosti na najvišoj državnoj razini. Bio je načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske te savjetnik predsjednika države. Nositelj je brojnih odlikovanja.

“Ovim imenovanjem nastavljamo s hvalevrijednom inicijativom s kojom se zahvaljujemo najčasnijim i najzaslužnijim hrvatskim vojnicima u brobi za samostalnu i neovisnu domovinu u koju su mnogi utkali svoje živote”, istaknuo je tijekom ceremonije imenovanja direktor Glavnog stožera Oružanih snaga viceadmiral Robert Hranj.

Zapovjedništvo Hrvatske kopnene vojske, na čelu sa zapovjednikom general-bojnikom Sinišom Jurkovićem osobito je počašćeno da vojarna nosi ime upravo generala Stipetića.

Naziv vojarne svečano su otkrili viceadmiral Robert Hranj i kćerka generala Sitpetića Vesna Stipetić, a ceremoniji su prisustvovali zapovjednici postrojbi Hrvatske kopnene vojske, djelatnici Zapovjedništva, pripadnici obitelji poginulih hrvatskih branitelja, članovi braniteljskih udruga te župan Karlovačke županije Damir Jelić i zamjenik gradonačelnika Grada Karlovca Ivan Mrzljak.

Svi nazočni su nakon ceremonije imenovanja vojarne krenuli u obilazak taktičko-tehničkog zbora naoružanja i vojne opreme na Vunskom polju gdje se cijeli dan posjetiteljima prikazivala tehnika te oprema i naoružanje hrvatske kopnene vojske uz prikaz pokaznih vježbi.