Svečana sjednica povodom 110. rođendana DVD-a Rečica-Matica

Svečanom sjednicom proslavljeno je 110 godina vatrogastva u Rečici i 110. rođendan DVD-a Rečica-Matica. Predsjednik Željko Šafar govorio je o tome kako su vatrogasci bili glavni akteri i inicijatori svih važnih društvenih zbivanja tijekom tog razdoblja. Ovo je društvo danas jedno od vodećih u Karlovačkoj županiji, a osim bogate i slavne povijesti, sigurno ga čeka i svijetla budućnost jer broji 110 članova, među kojima su djeca i mladi.

Društvo je osnovano 31. svibnja 1908. godine. 110 godina nije malo pa je i izvješće o radu u proteklom razdoblju bilo iscrpno. Ono je zapravo bilo presjek povijesti ne samo vatrogastva, nego i kulture, prosvjete, sporta i duha vremena jer su vatrogasci bili pokretači društvenih zbivanja u Rečici.

Činjenica da danas broje 110 članova, od kojih je puno mladih, kvalitetno su opremljeni i imaju na raspolaganju uređen vatrogasni centar u mjestu, garantira dugu i svijetlu budućnost.

Ovom su prilikom dodijeljena brojna vatrogasna odlikovanja te zahvalnice vatrogasnim organizacijama, institucijama vlasti, podupirajućim članovima i donatorima. Dobrovoljno vatrogasno društvo Rečica-Matica uzor je svima u Karlovačkoj županiji, moglo se čuti od vodstva županijske i gradske vatrogasne zajednice, predstavnika županije i grada kao i prijateljskih društava.