KABA

Čišćenje divljeg odlagališta na Gazi

Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša djelatnici Čistoće, na čelu s direktoricom Josipom Škrtić Pucarević, očistili su divlje odlagalište na području Gradske četvrti Gaze. Cilj akcije je, između ostalog, potaknuti građane na aktivno sudjelovanje u upravljanju održivim razvojem i preuzimanje odgovornosti za očuvanje prirode i zaštite okoliša.

U Čistoći su se odlučili očistiti jedno od brojnih divljih odlagališta u gradu, u četvrti gdje je njihovo sjedište, na Gazi. Točna lokacija je križanje ulica Imbre Tkalca i Naselja Gaza pored zelenog otoka u blizini Dječjeg vrtića na Gazi.

Građani tako odlažu uz kontejnere uglavnom otpad koji koji spada u kategoriju glomaznog otpada. Iz Čistoće ih pozivaju da koriste sve one usluge koje im oni nude te da glomazni otpad odvezu na Reciklažno dvorište na Ilovcu ili da pozovu Čistoću na im oni odvezu jer na tu uslugu i dalje imaju pravo i to dva puta godišnje bez naknade.

Svjetskim danom zaštite okoliša obilježava se godišnjica održavanja Konferencije Ujedinjenih naroda u Stockholmu 1972. godine, koja je bila posvećena okolišu, a na kojoj je usvojen Program zaštite okoliša.