Dani draganića

Tehnička škola Karlovac uspješna na državnim natjecanjima

Velik broj učenika i nastavnika-mentora karlovačke Tehničke škole sudjelovao je ove školske godine na završnicama državnih natjecanja u raznim predmetima. Pritom su ostvarili značajne rezultate. Svoju su radost i ponos željeli podijeliti s javnošću.

Tehnička škola željela se na simboličan način zahvaliti svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima na uloženom trudu koji su uložili u pripreme za ova natjecanja, a to su bili sati i sati izvan nastave pa su im povodom njihovih uspjeha uručili skromne, ali korisne poklone kako bi ih motivirali da nastave i dalje.

Šesnaest učenika s trinaest mentora na državnim se natjecanjima plasiralo među prvih 18, među njima jedanaest ih je bilo među prvih pet, od toga dvojica prvi. Jedan od njih je Tin Kokotović, računalni tehničar za strojarstvo, učenik drugog razreda, koji je osvojio prvo mjesto u tehničkoj mehanici. U to je, zajedno sa svojim mentorom Tončom Cigićem, bio spreman uložiti sate i sate rada jer ga zanima. I dalje se namjerava natjecati, a kad završi srednju školu upisati strudij strojarstva.

Uspjesi učenika tehničke škole na državnim natjecanjima najbolja je referenca za buduće učenike koji imaju smisla i sklonosti za zanimanja koja obrazuje ova škola. Na državnoj razini sudjeluje velik broj učenika iz cijele Hrvatske i imati tako velik broj visokih mjesta je uistinu velik uspjeh na što smo kao škola vrlo ponosni, izjavio je ravnatelj Janković.