KABA

13. Ogulinski festival bajke

Zahvaljujući 13. Ogulinskom festivalu bajke Ogulin je danas postao dječje kraljevstvo u kojem se ispunjavaju mnoge dječje želje. Razne radionice te kazališne predstave privukle su brojne posjetitelje iz cijele Hrvatske. Festival je svečano otvoren u ogulinskom kaštelu, a bajka traje još sutra i preksutra.
Svoje oduševljenje djeca nisu krila sudjelujući u raznolikim sadržajima. Dječje je oduševljenje najiskrenije i upravo ono je dokaz da je Ogulin uistinu zaživio svoju bajku. Sadržaja prvog dana nije nedostajalo od deset ujutro do deset navečer, a sve se odvijalo na sedam lokacija u centru grada koje nose nazive po likovima iz Ivaninih bajki.
Kada je prije trinaest godina osmislila i pokrenula ovu bajku, njezina majka Ankica Puškarić, sanjala je da ona proširi i proslavi Ogulin kao grad bajke i to se danas i događa. Oko dvjestopedeset sudionika koje koordinira gradska turistička zajednica sudjeluje u realizaciji festivala i promovira grad Ogulin kao grad bajke.
Trodnevna manifestacija trinaestu godinu dovodi u Ogulin djecu iz svih krajeva lijepe naše koji ovdje provode lijepe trenutke. To im omogućava više od dvadeset kazališnih predstava, 16 pripovijedanja, niz radionica, među kojima oslikavanje lica, izrade frizura, polaganje vozačkog ispita na metli, robotike i drugih.
U programu svečanog otvorenja su, među ostalima, sudjelovale ogulinske mažoretkinje i Osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi Ivane Brlić Mažuranić. Ova manifestacija uvelike doprinosi turističkoj promociji Grada Ogulina pa ne čudi da ima pokroviteljstvo Ministarstva kulture, Karlovačke županije i županijske turističke zajednice te potporu brojnih sponzora.
Svi koji niste stigli danas, ovu bajkovitu festivalsku priču, pridružite se sutra ili prekosutra. Zagrepčani, Karlovčani i Riječani mogu doputovati vlakom Karlekom koji vozi posebno za ovu priliku.
omicron