Dani draganića

Započeli Dani vina u Jastrebarskom

Dani vina u Jastrebarskom službeno su otvoreni u četvrtak, 7. lipnja. Na otvorenje su pristigli brojni visoki uzvanici kao što su župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, saborski zastupnici: Siniša Hajdaš Dončić, Mihael Zmajlović, Davor Bernardić te gradski dužnosnici Jastrebarskog.

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić zahvalio je organizatorima ove manifestacije na koju dolazi već 17 godina, ali i vinarima na njihovoj proizvodnji kvalitetnih vina.

Ovogodišnja vinska kraljica je Lucija Fabek koja je pozvala sve djevojke da se prijave na ovu funkciju za sljedeću godinu. Njena obveza je promovirati Jaskanska vina, sudjelovati na raznim manifestacijama vina i uživati, ispričala je Fabek.

Od ove godine Dani vina imaju i kumu, a ta čast pripala je glumici i pjevačici Nives Celzijus koja je Jastrebarsko detaljnije upoznala snimajući tamo seriju Čista ljubav. Nives je kazala kako joj je jako lijepo i kako poznaje skoro svaki metar Jastrebarskog te je posebno istaknula kako joj je vino uz vodu i kavu jedno od najdražih pića.

Od ove godine manifestacija će se održavati u lipnju jer tako odgovara i vinarima ali i posjetiteljima, kazao je gradonačelnik Novosel koji je istaknuo da se u rujnu održava previše manifestacija kao što su Dani piva i Rujanfest pa je i iz te perspektive bolje za sve da Dani vina budu u lipnju.

Nakon prigodne zdravice s pjenušcem, visoki uzvanici i ostali posjetitelji su uz degustaciju vina mogli uživati u nastupu plesne skupine Instinct, jaskanskih mažoretkinja i kulturno-umjetničkih društava. Večer su kasnije začinili koncertom Baraba.

U petak 8.6. na Danima vina nastupa Maja Šuput, u subotu Zvonko Bogdan, a u nedjelju Miroslav Škoro.