Pred Općinom Josipdol brojni izazovi

.
U Općini Josipdol u četvrtak, 7. lipnja, održana je sedma sjednica Općinskog vijeća u prostorijama Općine Josipdol. Vijećnice i vijećnici raspravljali su o novim odredbama i zakonima koje će morati primijeniti na svoju Općinu te kako će se nositi s poteškoćama koje će oni izazvati.

Ciljana sjednica održala se prvenstveno jer je dovršen i razrađen program raspolaganja poljoprivrednim zemljištem. Rokovi za predaju programa je početkom lipnja te ga je Općinsko vijeće moralo prihvatiti prije daljnje upotrebe i donošenja ostalih odluka.

Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i postupanju s napuštenim životinjama također će Općini raditi puno problema. Od onih financijskih do premalo kadra koje se neće moći lako nositi s novim odredbama koje Općina mora zadovoljiti.

Na sjednici se raspravljalo o presudi Visokog trgovačkog suda u Zgrebu o povratu sredstava za poslovnu zonu Josipdol. Općina je optužena kako sredstva za prenamjenu nije utrošila namjenski. U Općini tvrde kako to nije istina te se nadaju kako će to uspjeti i dokazati.