U Demokratskom rasadniku Duge Rese u četvrtak, 7. lipnja, okupila su se djeca četiri vrtića iz Karlovačke županije kako bi zajedno sa svojim odgajateljicama prezentirali četiri slikovnice koje su izradili.

Kasar, Maslačak, Resica i Generalski Stol objekti su Dječjeg vrtića Duga Resa. Svaki od četiri vrtića izradio je svoju slikovnicu koja govori o njihovim vrtićima i važnosti pojedinih aktivnosti poput sporta i prirodnih ljepota rijeke Mrežnice.

– Na novi objekt vrtića Duga Resa, Generalski Stol, posebno smo ponosni. To je vrtić s malo djece ali je vrlo uspješan. Oni su izradili slikovnicu “Gitara Tina” koja govori o njihovom vrtiću, istaknula je ravnateljica vrtića Ana Božić.

Slikovnice su izrađivala djeca uz pomoć odgajateljica. Djeca su ponosna na ono što su sama izradila a cilj izrade slikovnica je taj da djeca postanu još kretivnija u ovoj vrsti umjetničkog izražavanja te da se u vremenu moderne tehnologije oduševe za čitanje u papirnatom obliku.

Slikovnice je predstavila ravnateljica vrtića a djeca iz sva četiri objekta upotpunila su program recitacijama i pjesmom.

Mnogi predškolci koji će ovih dana otići iz dječjih vrtića imat će lijepu uspomenu na razigrano i bezbrižno razdoblje.