Dani draganića

Blagdan svetog Antuna bit će proslavljen u Zvijezdi

Blagdan sv. Antuna bit će obilježen i u karlovačkoj Zvijezdi čiji je zaštitnik. Sve počinje sutra duhovnom obnovom i blagoslovom automobila , nakon večernje svete mise, a nastavlja se u srijedu bogatim cjelodnevnim programom. Sve je počelo inicijativom franjevaca, a u organizaciju se uključila i Turistička zajednica grada Karlovca.

Sv. Antun slavi se u Karlovcu od 1665. godine od kada je na Antunovcu, današnjem arboretumu postavljen kip ovog sveca. On je kasnije preseljen u crkvu Presvetog Trojstva.

Program 13. lipnja počinje u jutarnjim satima, svetim misama u 8 i 9 sati, u 17 sati na rasporedu je dječja sveta misa u kojoj sudjeluju djeca dječjih vrtića i prvopričesnici. U 18 sati i 30 minuta počinje euharistijsko slavlje, nakon kojeg će biti procesija ulicama Zvijezde s kipom svetog Antuna.

Pripremljena su brojna događanja, sajam sv. Antuna u karlovačkoj Zvijezdi na kojem će sudjelovati predstavnici OPG-a te ekološki proizvođači hrane. Samostan će imati i dan otvorenih vrata uz stručno vodstvo.

U jutarnjem dijelu od 9 do 11 sati predstavit će se sedam učeničkih zadruga, u planu su i dvije radionice i to u 12 te u 16 sati. U večernjem dijelu nastupaju FA Matija Gubec te KUD-ovi Sv. Ana Vučjak i sv. Antun Zadobarje.