U posjet Karlovcu stigla delegacija iz Erzsebetvarosa

U uzvratni posjet Karlovcu danas je stigao gradonačelnik 7. okruga Budimpešte, Erzsebetvarosa Zsolt Vattamánya sa suradnicima. Dva grada pobratimila su se 2008. godine u cilju razmjene iskustava upravljanja i razvojem grada te međusobnom uspostavom gospodarskih, trgovačkih, turističkih, kulturnih, sportskih veza, razmjeni djece i nizu drugih aktivnosti.

Obojica gradonačelnika izrazili su želju za što boljom i kvalitetnijom budućom suradnjom na svim poljima. Zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić prije dva tjedan je u pratnji učenika OŠ Braće Seljan posjetila Erzsebetvaros, koji je kulturni i povijesni centar Budimpešte. Gradonačelnik Vattamánya je pak jučer sudjelovao u karlovačkom ceneru.

Nadamo se da možemo učvrstiti našu vezu, ne samo na prosvjeti, već i u drugim područjima. Razmotrit ćemo kako tu društvenu vezu možemo proširiti na gospodarsko područje kako bi i Karlovcu i Budimpešti bilo bolje, kazao je Vattamánya. Nadamo se da od naše pomoći Karlovac može profitirati, poručio je gradonačelnik i pozvao karlovačku delegaciju u uzvratni posjet Mađarskoj.