Bećirović jedina slijepa osoba u svijetu nositelj crnog pojasa u hapkidou

Slijepom samuraju Mirsadu Bećiroviću u subotu je na Međunarodnom kongresu Hapkida u organizaciji Europske Hapkido Unije u Austriji svečano uručen crni pojas 1. DAN, čime Bećirović postaje jedina slijepa osoba u svijetu nositelj crnog pojasa u hapkidou. Mirsadu je certifikat o položenom crnom pojasu 1.DAN i crni pojas osobno uručio Mladen Kužnik, predsjednik Europske Hapkido Unije. To je jedini uručeni certifikat koji ima potpise svih najvećih europskih hapkido grandmastera.

Mirsad Bećirović oduševio je demonstracijom borilačkih vještina najbolje hapkido grandmastere iz Europe te izazvao ovacije publike. Mirsad je tako postao jedina slijepa osoba koja je imala polaganje za crni pojas u hapkidou pred publikom od 500 gledatelja, ispred najvećih hapkido grandmastera, a certifikat i crni pojas uručio mu je osobno Mladen Kužnik predsjednik Europske Hapkido Unije.

Mirsad Bećirović postao je tako i jedina slijepa osoba u svijetu majstor hapkida, juda i taekwondoa, zbog čega je hrvatski hapkido demo tim kojeg je predvodio Mladen Kužnik bio glavna atrakcija na ovom međunarodnom Hapkido kongresu. Ovaj jedinstveni događaj u svijetu poticaj je za sve ljude i podsjetnik da je sve moguće, uz ogroman trud i rad, te stručnjake koji se ne boje izazova, a prije svega dobru volju i želju za znanjem i veliku ljubav prema borilačkim vještinama koju Mirsad očito posjeduje. To je također značajan događaj za Hrvatsku jer upravo je naša zemlja prva koja se može podičiti ovakvim ogromnim uspjehom. Dokaz je to i da Mirsad kao i Sportsko Rekreativni Centar Labrador kojeg je i utemeljitelj nastavlja uspješno svoju misiju motiviranja, promoviranja i uključivanja što većeg broja građana u sport i rekreaciju.