Škola protokola u Aquatici

Hrvatska zajednica županija u partnerstvu s Karlovačkom županijom organizirala je u Aquatici Školu protokola. Provodi se već više od godinu dana po cijeloj Hrvatskoj. Namijenjena je zaposlenicima ministarstava, županija, gradova i općina kako bi unaprijedili svoje znanje, razmijenili iskustva i uspostavili kontakte za daljnju suradnju.

Dugogodišnje iskustvo u poslovima protokola s polaznicima su razmijenili dugogodišnji županijski voditelji protokola i odnosa s javnošću Ermina Duraj iz Primorsko-goranske županije i Bernardo Pahor iz Karlovačke županije.

Na radionici je bilo riječi o povijesti protokola, protokolarnim pravilima, osobnom stavu i nastupu u protokolu. Također, polaznici su mogli vježbati na konkretnim primjerima te postavljati pitanja.

Školu protokola je otvorio župan Karlovačke županije Damir Jelić, podijelivši pritom svoja prva iskustva s protokolom. Priznao je da i nije neki reprezentativni protokolarni tip, ali utoliko više cijeni struku koja radi svoj posao.

Svi koji se bave protokolom svakodnevno se susreću s pitanjima na koja ponekad odgovora nema u literaturi ili su oni oprečni, upravo tada je bitno imati kontakte kolega s kojima se možete konzultirati. Vrijednost ove škole je, između ostalog, proširiti znanja te steći ta korisna poznanstva za buduću suradnju.