Bogata proslava Dana grada i ove godine; Izađite na ulice i osjetite bilo grada

Karlovac će i ove godine svoj rođendan slaviti od Ivanjskog krijesa 23. lipnja do 13. srpnja i Dana grada. Program je bogat kao i svake godine, po principu za svakoga ponešto; od kazališnih predstava, do izložbi, radionica, koncerata… Teško je izdvojiti samo neka događanja koja nas očekuju, a detaljan program bit će poznat uskoro.

Velik je broj ljudi koji sudjeluju u organizaciji Dana grada da bi program bio bogat kakav je svake godine. Proslava je iznjedrila i Karlovačke susrete kulture koji su postali prepoznatljivi van granica Karlovca.

Manifestacija koja osim naših tradicionalnih i dugogodišnjih manifestacija od Međunarodne ljetne škole gitare, Festivala folklora, KAKAFE-a, koji ove godine slavi peto izdanje, kao i Flautistička akademija donosi i brojne ostale programe, kazao je izvršni organizator Srećko Šestan. Pozivam naše sugrađane da se upuste u avanturu istraživanja programa jer za sve će biti nešto zanimljivo, kazao je Šestan. Uz predstave Hrvatskog narodnog kazalište iz Varaždina i Splita bit će održana i filmska glazbena večer u izvedbi HNK Osijek. Kolege iz kazališta Komedija doći će s postavom pjevača i glumaca te izvesti najbolje hitove s Broadwaya.

Za zadnjih pet dana proslave zadužena je Udruga Izvan fokusa u dnevnom boravku na Trgu bana Josipa Jelačića koji se pokazao kao pun pogodak. Uz Kabinu i Artika festival s brojnim izložbama i radionicama u večernjim satima pripremljen je bogat glazbeni, ali i filmski program.

Novitet je ove godine aplikacija Kamo koja će omogućiti građanima da lakše izaberu njima najzanimljivije događaje. Aplikacija je web stranica kojoj se može pristupiti na kamo.karlovac.hr

Glavni sponzor i ove je godine Heineken Hrvatska. Poručuju kako i inače nastoje pokazati brigu za lokalnu zajednicu kroz sponzorstva i donacije kao dijela korporativne odgovornosti.

Događanja i ove godine počinju Ivanjskim krijesom, koji će na radost mnogih Banijanaca i Gažana donijeti neke novitete. Koncert Crvene jabuke bit će tako održan na Banijanskom mostu.

Ove godine s Turističkom zajednicom složena je marketinška promidžbena priča unutar udruženog oglašavanja tako da će događanja biti promovirana u Hrvatskoj, ali i Sloveniji. Sve to bi trebalo pomoći da program bude zanimljiv gostima van grada.

Uskoro će biti otvorena i aplikacija za prijavu na rođendanski bal, a iz Grada su uvjereni da će mjesta brzo biti popunjena.

Program proslave uskoro će biti dostupan u tiskanom džepnom izdanju, a moći će se pronaći i na internet stranici grada te izvršnih organizatora manifestacije.

Proslava završava 13. srpnja Rođendanskim balom i koncertom Massima. Svaki grad ima svoj rođendan, ali karlovački je poseban, izađite na ulice sljedeća tri tjedna i osjetite grad, poručio je gradonačelnik Damir Mandić.