Završen 13. Ogulinski festival bajke

Rekordan odaziv i oduševljenje novim sadržajima privuklo brojne posjetitelje iz svih dijelova Hrvatske

Preko 200 sudionika i organizatora pretvorilo je tijekom tri puna dana Ogulin u istinski zavičaj bajke, a unatoč kiši koja je u nekoliko navrata na kratko ometala programske sadržaje, Festival bio krcat posjetiteljima. Djeca su ove godine bila osobito oduševljena uvedenim novitetima, prvenstveno tehničkim radionicama za koje se tražilo mjesto više, a tu su bile i dodatne atrakcije, napuhanci, velika festivalska torta i mnoga druga iznenađenja”, naglasila je Sonja Drašković, direktorica Turističkog ureda Turističke zajednice Grada Ogulina, ne skrivajući zadovoljstvo rekordnim odazivom posjetitelja koji je ove godine ostvaren na Ogulinskom festivalu bajke.

U sklopu Ogulinskog festivala bajke koji se ove godine održao već 13. godinu zaredom, održane su 22 predstave, 16 pripovijedanja, 2 koncerta i čak 24 radionice na 7 scena.

U sklopu festivala su se održavali i mini turnir u rukometu za djevojčice, turinir u rukometu za dječake – Tintilinić te 9. Međunarodni turnir u nogometu u organizaciji škole nogometa “Ogulin”, a svaki od ovih događaja pojedinačnio je uspio privući i preko tisuću posjetitelja”, naglasila je Sonja Drašković, koja zajedno sa svojim timom iz Turističke zajednice Grada Ogulina uskoro kreće u novu avanturu pripreme programa za nadolazeći, 14.Ogulinski festival bajke. Aleksandar Kovačević, umjetnički direktor, kojem je ovo prva godina angažmana na Festivalu, nije krio zadovoljstvo odrađenim poslom i atmosferom stvorenom na 13. Ogulinskom festivalu bajke te već kreće s promišljanjima i radom na konceptu za sljedeću godinu.

13. Ogulinski festival bajke ove su godine svojim potporama omogućili: Ministarstvo kulture RH, Grad Ogulin, Hrvatska turistička zajednica, Karlovačka županija, HBOR, Splitska banka, Semmelrock, Turistička zajednica Karlovačka županije, Pučko otvoreno učilište, Zavičajni muzej i Marché.