Dani draganića

HS Produkt dobitnik Zlatne bilance za 2017. godinu

Karlovački HS Produkt dobio je još jedno priznanje za svoje poslovanje. Financijska agencija dodijelila je nagradu Zlatna bilanca najuspješnijim poduzetnicima u prošloj godini, nakon što je predstavila njihove financijske rezultate. Sveukupni pobjednik i dobitnik Zlatne bilance je HS Produkt, istodobno nagrađen i u kategoriji prerađivačke industrije.

Zlatna bilanca je nagrada koju Financijska agencija već deset godina dodjeljuje najuspješnijim poduzetnicima u pojedinoj djelatnosti. Ocjenjuje se pet značajki poslovanja – profitabilnost, likvidnost, zaduženost, aktivnost i ekonomičnost.

Ovo je još daljnja motivacija u nizu nagrada koje stvaramo i koje su svakom našem djelatniku veliko priznanje i podstrek za daljnji rad i napredovanje, razvoj, istraživanje i sve ostalo, kazala je direktorica Financijsko – računovodstvenog odjela HS Produkta Bernarda Ivšić.

U izbor za Zlatnu bilancu za 2017. godinu, od 120.081 poduzetnika obveznika poreza na dobit – trgovačkih društava bez banaka i osiguravajućih društava, ušlo je 3.785 poduzetnika koji su zadovoljili ekonomske i financijske kriterije za ulazak među 11 najboljih tvrtki. HS Produkt inače puno ulaže u razvoj novih proizvoda, a da su prepoznatljivi na tržištu govori i podatak da su drugi najveći europski izvoznik oružja u SAD.

Uvijek gledamo da imamo novih zapošljavanja, da idemo prema tome. Trenutno nas ima 1.620 i moramo sve posložiti u okviru naše proizvodnje. S obzirom da smo proizvodnja koja se bavi posebnom djelatnošću, gledamo da se širimo i što se tiče drugog asortimana koji nije usko vezan uz naoružanje, kaže Ivšić.

Uvijek se gleda kako biti što bolji, a cilj je svakako zadržati mlade u tvrtki, razviti njihova znanja i potaknuti ih na inovacije koje traži tržište. Kako je HS Produkt nastao na inovacijama u to ne treba sumnjati, a brojne nagrade i priznanja koja dobivaju svake godine govore u prilog činjenici da je ova tvrtka važna ne samo za Karlovac, već i za Hrvatsku.