KABA

Predstavljena slikovnica “Nino te vodi po Karlovcu”

“Nino te vodi po Karlovcu” naslov je slikovnice namijenjene osobama smanjenih intelektualnih sposobnosti, za program zavičajne nastave u nižim razredima osnovne škole, ali i vrtićkoj djeci koja usvajaju čitalačke vještine. Kroz jednostavan tekst autorice Sande Kočevar i crteže akademskog slikara Mladena Bolfeka, dječak Nino čitatelje upoznaje s poviješću, kulturnom baštinom i kulturnim ustanovama Grada Karlovca.

Autorica slikovnice majka je dječaka s teškoćama pa ju je to potaknulo da napravi slikovnicu koja će biti razumljiva, lako čitljiva i poučna. Zajedno sa Savezom udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije došli su na ideju da slikovnicu naprave za svu djecu s teškoćama. Tekst su revidirali stručnjaci iz ozaljskog Centra za pružanje usluga u zajednici.

Ovo je prva “easy to read”, odnosno, lako čitljiva publikacija u Karlovačkoj županiji koja je prilagođena osobama s intelektualnim teškoćama, ali i djeci koja tek razvijaju čitalačke vještine.

Slikovnica je predstavljena u Gradskoj knjižnici “Ivana Gorana Kovačića”, u prisustvu brojne vrtićke djece, kao i osoba s teškoćama i na prvu ih je osvojila. Svidjela se i samom Nini zbog kojega je i nastala.

Slikovnicu je financirao Grad Karlovac, a izdao ju je Savez udruga osoba s invaliditetom Karlovačke županije koji ju je javnosti darovao povodom rođendana Grada Karlovca.

 

omicron