Zaštitite se od provalnika

Tijekom ljetnih mjeseci kada ljudi odlaze na godišnji odmor češće se događaju i provalne krađe. Dok se vlasnici odmaraju daleko od svojim domova, zlonamjernicima su na meti slabo zaštićeni objekti. Osim praznih stanova i kuća, najčešće žrtve krađe su i starije i bolesne osobe. Tvrtka Inkasator tim povodom u suradnji s Policijskom upravom Karlovačkom želi podsjetiti na mjere i aktivnosti koje samostalno mogu provesti, a kojima se mogu zaštititi od nezvanih gostiju i spriječiti neželjene štete.

Svijetli primjer samozaštite je zgrada u ulici Izidora Kršnjavog 13 d. Stanari ovog ulaza imali su brojna neugodna iskustva zbog kojih su se odlučili uložiti u zaštitu svog ulaza pa su ugradili nadzorne kamere, protuprovalna vrata i rasvjetu. Sada se osjećamo sigurnije i ugodnije, istaknula je predstavnica stanara, Jelena Drakulić Draganjac.

Policijska uprava Karlovačka u suradnji s Inkasatorom tiskala je letke sa savjetima građanima kako se zaštititi od provala i krađa, Neki od osnovnih savjeta su: Ne puštajte nepoznate osobe u svoj dom, Ako ste žrtva prijevare i krađe, događaj odmah prijavite policiji, Pokušajte zapamtiti opis počinitelja, Prilikom napada ne pružajte otpor, U slučaju prijevare, krađe ili napada, nazovite 192.