Ubojstvo u Donjim Stativama

U Donjim Stativama 14i dogodilo se ubojstvo za koje je policija primila dojavu u prijepodnevnim satima. Prema dosadašnjim saznanjima, nakon očevida kojeg vodi zamjenik županijske državne odvjetnice Dubravko Skolan, u suradnji s policijskom postajom Duga Resa, ubijen je mlađi muškarac, a osumnjičen je vlasnik kuće M.K., koji je uhićen. Tijelo ubijenog je nakon očevida prevezeno u Zavod za sudsku medicinu.

Prema riječima zamjenika županijske državne odvjetnice Dubravka Skolana, nakon policijske dojave Županijsko državno odvjetništvo zajedno s Policijskom postajom Duga Resa pristupilo je izvršenju očevida na mjestu gdje je pronađeno mrtvo tijelo mlađeg muškarca. Osumnjičeni je uhićen na mjestu događaja gdje je ispitan i gdje je nad njim provedena DKT obrada tragova, uzimanja uzoraka krvi radi daljnje obrade. Dalje mu slijedi kriminalističko istraživanje, a potom će se provoditi dokazne radnje koje iziskuje daljnji postupak.

Vatrenim oružjem je ubijen mlađi muškarac čiji identitet još nije službeno potvrđen. Nakon završetka očevida tijelo ubijenoga preuzela je pogrebna služba kako bi ga prevezli u Zavod za sudsku medicinu na obdukciju.

Prema neslužbenim podacima, osumnjičeni je 82-godišnjak koji je radio godinama u Njemačkoj kao varioc, uslijed čega je izgubio vid. U Donjim Stativama je sagradio kuću kako bi proveo umirovljeničke dane. Navodno je imao veću usteđevinu i bio na meti provalnika.