Udruga Turbina promjena predstavila novi projekt ‘Zlatne godine’

Udruga za lokalni razvoj ‘Turbina promjena’ predstavila je novi projekt pod nazivom ‘Zlatne godine’, usmjeren unaprjeđenju kvalitete života starijih osoba u lokalnoj zajednici za 2018. godinu. To je četvrti projekt koji Udruga provodi u području pružanja socijalnih usluga starijim i nemoćnim osobama.

Udruga Turbina promjena želi spriječiti institucionalizaciju starijih osoba tako što će ih uključiti u život zajednice kroz razne likovne, kreativne i sportske radionice u sklopu projekta ‘Zlatne godine’.

Projekt se provodi u suradnji s obiteljskim domom za starije i nemoćne osobe MiVa iz Draganića, obiteljskim domom za starije i nemoćne osobe Nikola iz Karlovca, s udrugom umirovljenika grada Karlovca i gradskom četvrti Grabrik.

Ukupna vrijednost projekta je 69 000 kuna, a financiran je od strane Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Projekt se provodi u razdoblju od 1. lipnja ove godine do 31. svibnja sljedeće godine. Udruga će kroz ovaj projekt zaposliti i jednu osobu mlađu od 30 godina koja će provoditi projekt i rješavati administraciju.