Dani draganića

Radiologija i oftalmologija uskoro u Domu zdravlja Ozalj

Dom zdravlja u Ozlju uskoro će postati bogatiji za nove zdravstvene djelatnosti kao što su radiologija i oftalmologija. Radovi koji su još u tijeku u sklopu su projekta KaŽu zdravlje. Zamjenica župana Karlovačke županije Vesna Hajsan Dolinar i pročelnik za zdravstvo Karlovačke županije Predrag Korać obišli su dom zdravlja Ozalj i detaljnije ispričali o uspješnosti ovog projekta.

Glavni cilj projekta KaŽu zdravlje je poboljšati pristup kvalitetnoj zdravstvenoj zaštiti na primarnoj razini, prije svega u izoliranim i depriviranim područjima.

KARLOVACKO

Projekt KaŽu zdravlje koji uključuje sve domove zdravlja u Karlovačkoj županiji vrijedan je 11.550.275,73 kuna. Europska unija sufinancira projekt s 9.440.119,06 kuna.

Plan je da oftalmologija i radiologija krene s radom već u rujnu pa stanovnici grada Ozlja i okolnih općina neće više morati na pojedine preglede putovati u druge gradove.

Građevinski radovi u tijeku su i u domu zdravlja Žakanje i to uređenje wc-a za osobe s invaliditetom, zamjena bravarije i podova sveukupne vrijednosti više od 100 tisuća kuna.