Dani draganića

Izaslanstvo Karlovačke županije vratilo se iz Kine

Izaslanstvo Karlovačke županije predvođeno zamjenicom župana Martinom Furdek Hajdin vratilo se iz posjeta Narodnoj Republici Kini, Provinciji Hejlongjiang. Osim što su na gospodarskom sajmu u gradu Harbinu, jednom od najvećih sajmova u Aziji, predstavili gospodarske, turističke i poljoprivredne potencijale Karlovačke županije, članovi izaslanstva obišli su gradove Harbin i Daquing u imenovanoj provinciji i razgovarali s njihovim vodstvom.

Izaslanstvo je primio i viceguverner provincije Heilongjiang Cheng Zhi Ming, kojom je prilikom potpisano i Pismo o međusobnom razumijevanju. U pratnji svojih domaćina gosti su obišli brojne kulturno-povijesne, prirodne i turističke znamenitosti ove provincije i uvjerili se u ogromne potencijale koje ona pruža. Izaslanstvo Karlovačke županije posjetilo je i najveće gospodarske tvrtke ove provincije iz agrarnog, građevinskog, energetskog i IT sektora gdje su razgovarali o mogućnostima suradnje, a goste iz Hrvatske također je primio i direktor Gospodarske komore Provincije Heilongjiang.

Ovaj je posjet, prema obostrano iskazanim riječima, poslužio kao dobar uvod u nastavak međusobne suradnje i učvršćivanje gospodarskih odnosa.