Dani draganića

Za djecu koja su ostala neupisana traže se alternativna rješenja

Za stotinjak karlovačke djece zasad nema mjesta u vrtićima. Iz grada mole roditelje za razumijevanje i strpljenje te obećavaju kako će dati sve od sebe da što više djece dobije svoje mjesto. Tražit će alternativna rješenja, koja moraju zadovoljavati temeljne pedagoške standarde.

Nakon tridesetogodišnjeg vijeka najvećem vrtićkom objektu u Grabriku došlo je vrijeme za rekonstrukciju, što je za svaku pohvalu, ali ona je i razlog smanjene kvote u vrtićima.

Djeca iz Grabrika bit će preseljena na Baniju i Gazu, a dio predškolaca je dobio prostor u jednoj stambenoj zgradi u Grabriku koji će se urediti i prilagoditi. Dio djece smjestit će se i u objektima Dječjeg vrtića 4 rijeke, na Rakovcu i Švarči.

Grad Karlovac u posljednjih je pet godina povećao upisnu kvotu za oko 170 djece, a zaposleno je 14 novih odgojitelja. Ovom rekonstrukcijom osigurat će se smještaj za 200 djece u 11 odgojnih skupina. Međutim, rekonstrukcija znači i manju kvotu, a i prijavilo se oko 20 posto djece više nego lani.

Iz Grada poručuju roditeljima kako ih mole za razumijevanje i strpljenje te da će nastojati naći adekvatna rješenja za smješaj što većeg broja neupisane djece.