Dani draganića

“Društvene konzekvence jednog namještenog otkaza”

Bivši zaposlenik Razvojne agencije KARLA-e, društveni aktivist Mile Sokolić, sazvao je konferenciju za novinare koju je nazvao “Društvene konzekvence jednog namještenog otkaza”. Cilj je bio upoznati javnost s reorganizacijom u institucijama Karlovačke županije. Tvrdi da su u sklopu nje vršeni nasilni premještaji djelatnika županijskih službi u druge institucije te otkazi.

Informaciju da se njegovo radno mjesto ukida, Sokolić je, kaže, dobio istovremeno kad mu je prošao projekt vrijedan milijun i 800 tisuća kuna. Naime, Sokolić je bio koordinator županijske razvojne strategije. Prema njegovim riječima, iza svega stoji organizirani i nezakoniti koncept manipulacije s radnim pravima župana Damira Jelića i njegovih najbližih suradnika, a metode kojima se provodila takozvana reorganizacija su bile neprimjerene.

Svrha Sokolićevog obraćanja javnosti je, između ostalog, upozorenje na diskriminaciju, ponižavanje, nepotizam i klijentelizam u samom vrhu županijske izvršne vlasti. Sve to ima šire društvene konzekvence na status zaposlenika u drugim sektorima te stoga Sokolić poziva na otpor takvoj vlasti.

Sokolić je podnio tužbu kojom traži poništenje nezakonitog otkaza. Ne nada se ostvarenju tog cilja, ali otpremninu će dobiti, kaže, iako mu novci ne trebaju, nego isprika i korektan odnos.