Dani draganića

Slunju, Bariloviću i Lasinji sufinancirani projekti, vrijednost veća od 550 tisuća kuna

Na temelju Programa usmjeravanja i rasporeda sredstava za poticanje održivog povratka na područja posebne državne skrbi kroz financijsku potporu jedincima lokalne samouprave u 2018. godini, nakon objavljenog Javnog poziva za nominiranje projekata i aktivnosti za dodjelu financijske potpore za održivi povratak na područja posebne državne skrbi, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje sklopit će ugovore o sufinanciranju projekata sa 25 jedinica lokalne samouprave.

Na osnovu provedenog Javnog poziva ukupno je zaprimljen 51 projekt jedinica lokalne samouprave. S obzirom na limit sredstava osiguranih u državnom proračunu u iznosu od 5 milijuna kuna, Povjerenstvo za odabir projekata i aktivnosti jedinica lokalne samouprave, odabralo je 25 projekata te raspodijelilo osigurana sredstva u državnom proračunu u visini 5 milijuna kuna za projekte u šest gradova i 19 općina.

Jedan od šest gradova koje je Povjerenstvo izabralo je Grad Slunj kojemu je odobreno 200 tisuća kuna za unapređenje komunalne infrastrukture na području grada. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 334 tisuće kuna.

Općinama Barilović i Lasinja također su odbreni projekti. Općina Barilović prijavila se za projekt “Obnovom prometnica do održivog povratka“. Ukupna vrijednost projekta iznosi više od 364 tisuće kuna a odobreni iznos je 170 tisuća kuna.

Općini Lasinji za modernizaciju prometne infrastrukture za održivi razvoj općine odobren je iznos od 180 tisuća kuna. Ukupna vrijednost projekta veća je od 493 kuna.

Ukupna vrijednost nominiranih projekata u navedenih 25 jedinica lokalne samouprave iznosi 16,3 milijuna kuna. Za naveden projekte, jedinice lokalne samouprave zatražile su u svojim projektnim prijedlozima sufinanciranje 7,1 milijun kuna dok su preostala sredstva osigurali kroz svoj proračun ili neki drugi izvor financiranja.