Policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima PU ličko-senjske i Ravnateljstva policije jučer prijepodne su u Ličkom Petrovom Selu uhitili 67-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine, nekadašnjeg oficira u organima sigurnosti iz V. armijske oblasti s tadašnjim sjedištem u Zagrebu, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio kazneno djelo ratnog zločina protiv ratnih zarobljenika iz člana 122. OKZ RH.

Osumnjičeni je priveden u prostorije PU zagrebačke gdje su provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđene osnove sumnje da je osumnjičeni tijekom rujna 1992. godine u logoru ratnih zarobljenika „Manjača“ pored Banja Luke, kao tadašnji pripadnik sigurnosnih službi JNA i Vojske Republike Srpske, u više navrata zapovjedio  podređenim pripadnicima Vojske Republike Srpske da nečovječno postupaju prema ratnim zarobljenicima nanošenjem patnji i ozljeda tjelesnog integriteta i zdravlja, u čemu je povremeno i sam sudjelovao kršeći pravila međunarodnog prava, uslijed čega je više ratnih zarobljenika zadobilo teške tjelesne ozljede.

Nakon dovršetka kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni  državljanin Bosne i Hercegovine bit će u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, a Županijskom državnom odvjetništvu u Zagrebu bit će podnesena odgovarajuća kaznena prijava, priopćeno je iz Ministarstva unutarnjih poslova.