Aplikacija PayDo za plaćanje parkinga u Karlovcu

Tvrtka Mladost je predstavila početak rada aplikacije PayDo sustava, koji za razliku od dosadašnjeg, bez dodatnih troškova omogućava plaćanje parkiranja. Karlovac je 18. grad u Hrvatskoj u kojem se aplikacija primjenjuje od prvog srpnja. Uskoro se očekuje aktivacija i u ostalim gradovima, uključujući i Zagreb. Cilj je da usluga uskoro postane dostupna na nacionalnom nivou. Aplikacija omogućuje brzo i jednostavno plaćanje parkirnih karata, potpunu kontrolu nad troškovima i daje mjesečno izvješće o potrošnji.

Besplatna aplikacija PayDo prilagođena je za smartphone uređaje, a omogućava brže i povoljnije plaćanje parkinga. Za karlovačku Tvrtku Mladost izradila ga je tvrtka Infoart s dugogodišnjim iskustvom u razvijanju poslovnih softvera i platnim sustavima kao i sustavima za naplatu parkiranja.

Prema riječima gradonačelnika Damira Mandića, ovo je jedan mali korak u izgradnji Pametnog grada, a koji ujedno građanima omogućava i uštedu. Uštedu na parkingu je Grad omogućio i odrekavši se oko milijun kuna od prihoda Mladosti zbog smanjene cijene parkinga za mjesečne i godišnje karte te karte u zoni Zvijezde.

Parking na ovaj način mogu plaćati građani, ali i poslovni korisnici te strani turisti što dosada nije bilo moguće. Osim satnih sada se mogu kupiti i dnevne karte, a najesen će biti moguće kupiti i povlaštene karte. Uz PayDo, građani i dalje mogu koristiti dosadašnje načine plaćanja putem automata i sms-a.