Dani draganića

Kampu Slapić novac Ministarstva turizma za povećanje kapaciteta

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je Karlovačku županiju te je obišao kamp Slapić, jedan od projekata čiji je razvoj turističke ponude sufinanciran sredstvima programa Konkurentnost turističkog gospodarstva Ministarstva turizma. Riječ je o dugogodišnjem programu dodjele bespovratnih sredstava, a za ovu godinu osigurano je 24,2 milijuna kuna.

Kamp Slapić uspješno djeluje već 16 godina, a već su nekoliko puta dobili potporu Ministarstva turizma. Najnovijom potporom u iznosu 70 tisuća kuna povećat će se kapacitet smještaja u drvenim šatorima s terasama na rijeci Mrežnici.

Kontinentalni turizam nije samo deklariranje da se time želimo baviti već imamo konkretne programe i kroz reviziju operativnih programa za 2019. ćemo vjerojatno 575 milijuna kuna dodatnih sredstava osigurati za kontinentalni turizam, rekao je ministar turizma Gari Cappelli potpisujući ugovor s Kampom Slapić. To je jedan od 22 projekta odobrena u Karlovačkoj županiji u koju od ukupno 24,2 milijuna kuna dolazi 1,2 milijuna.Ove godine od prijavljenih 788 projekata, 480 ih je odobreno, a dobili su bespovratnu potporu.

KARLOVACKO

Gosti na kontinentu traže doticaj s prirodom, a to je ono što Karlovačka županija ima te će se raditi na rzvoju smještajnih kapaciteta, ali i ulaganju u razvoj i širenje ponude.

Grad Duga Resa također stoji na raspolaganju svim poduzetnicima, a osobito onima koji se odluče baviti turizmom, poručio je graonačelnik Tomislav Boljar.

Ministar je najavio da će Ministarstvo dodatnim sredstvima podržati one koje se odluče na udruživanje i zajednički nastup na turističkom tržištu, što će biti definirano novim Zakonom o turističkim zajednicama.