Dani draganića

Gojak krajem srpnja putuje na Svjetsko seniorsko prvenstvo u Kini

Nakon vrlo dobrog nastupa na Europskom seniorskom prvenstvu krajem lipnja, ovaj tjedan stigla je i konačna potvrda o sudjelovanju Antonija Gojaka, člana Mačevalačkog kluba Karlovac i hrvatskog juniorskog i seniorskog reprezentativca, na Svjetskom seniorskom prvenstvu koje će se održati krajem srpnja u Wuxiu, Kina.

Antonio ne samo da će nastupiti na Svjetskom seniorskom prvenstvu, nego je i pozvan na pripremni kamp deset dana prije turnira koji organizira FIE – Svjetska mačevalačka federacija. Koliko je karlovački 17-o godišnji borac talent, najviše govori upravo podatak da ga je Svjetska mačevalačka federacija, na prijedlog Hrvatskog mačevalačkog saveza, pozvala na svoj pripremni kamp prije prvenstva, i snosi sve troškove puta i dvotjednog smještaja za Antonija u Kini.

Ovo je veliko priznanje i za karlovački klub, čiji rad zadnjih godina očito postaje priznat i u svjetskim mačevalačkim okvirima. A napomenimo i da je time Antonio trenutno jedini seniorski sportaš u Karlovcu, koji će ove godine nastupiti i braniti boje nacionalne selekcije na Europskom i Svjetskom seniorskom prvenstvu u nekom pojedinačnom olimpijskom sportu.