Krenuo projekt P.s – pokreni se

S ciljem promocije deficitarnih zanimanja u osnovnim školama, promocijom poduzetništva učenicima i nezaposlenim osobama, ali i izradom strategije razvoja ljudskih potencijala i projektnog portfolia u provedbu je krenuo projekt P.s. Pokreni se.

Nositelj projekta je Razvojna agencija Karlovačke županije Karla, a partneri Hrvatski zavod za zapošljavanje područni ured Karlovac, Grad Karlovac, Županijska gospodarska te Obrtnička komora, Ženska grupa Korak i udruga Carpe Diem. Vrijednost projekta je milijun i 732 tisuće kuna.

Oko tisuću učenika završnih razreda osnovnih škola bit će upoznato s deficitarnim zanimanjima, 250 će ih posjetiti proizvodne pogone, a 400 proći individualno savjetovanje i profesionalno usmjeravanje od strane psihologa HZZ-a. Bit će održano i deset trodnevnih radionica o poduzetništvu za učenike i nezaposlene osobe, četiri okrugla stola u svrhu promocije deficitarnih zanimanja…

Cilj je upoznati roditelje i učenike sa zanimanjima koja su potrebna kako bi djeca nakon završenog školovanja našla radno mjesto i ostala živjeti u Karlovačkoj županiji, kazala je zamjenica župana Vesna Hajsan Dolinar. Da je svim sudionicima projekta cilj povezati sustav obrazovanja s gospodarstvom potvrdila je i zamjenica gradonačelnika Andreja Navijalić. Zajedničkim radom treba doprinijeti da se osvijesti što gospodarstvo treba i što će u budućnosti donijeti kvalitetna radna mjesta.