U Obrtničkoj komori Karlovačke županije diplome su dobila 44 nova majstora, koji su uspješno položili majstorski ispit. U jesenskom roku prošle i proljetnom roku ove godine ispitu je pristupilo 70-tak kandidata u 16 različitih zanimanja, a osim iz Karlovačke, ispit su prijavljivali i majstori zanata iz susjednih županija. I ove je godine, kao i nekoliko prijašnjih, najviše bilo elektroinstalatera, frizera i kuhara.

Teško je danas biti obrtnik. To nije posao, to je način života i zato treba čestitati svima koji su se odlučili baviti obrtničkim zanimanjem, poručio je na samom početku dodjele diploma za položene majstorske ispite predsjednik Obrtničke komore Darko Stanković. Nezavidne situacije u kojoj se nalaze svjesni su i sami obrtnici, ali smatraju kako se rad i trud uvijek na kraju isplate.

Položen majstorski ispit omogućava otvaranje vlastitih obrta, ali i primanje radnika na stručno usavršavanje. Interes je stoga svake godine poprilično velik, no ispit nije jednostavno riješiti, zato nisu ni u ovom ciklusu svi prijavljeni kandidati uspjeli dobili titulu majstora svog zanata. Za pristupiti majstorskom ispitu, potrebno je ispuniti i određene preduvjete. Kandidati moraju imati položen pomoćnički ispit i minimalno dvije godine radnog iskustva.