Karlovački branitelji veterani – odlični sportaši

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata iz Krnjaka bila je domaćin kvalifikacija u osam sportova- malom nogometu, potezanju užeta, zračnoj puški, kuglanju, šahu, boćanju, stolnom tenisu i električnom pikadu. Ukupni pobjednik je Karlovac koji će u rujnu u Velikoj Gorici braniti boje naše županije na 23. sportskim igrama Republike Hrvatske.

Državno sportsko natjecanje veterana Domovinskog rata održava se svake godine od 1996. Veterani se natječu u sedam sportskih disciplina, a od 2006. godine uvedeno je i novo natjecanje u pikadu gdje sudjeluju samo žene sudionice Domovinskog rata. Karlovačka je županija 2016. godine bila domaćin državnog natjecanja te osvojila odlično treće mjesto, prošle godine u Čakovcu osvojeno je drugo mjesto, a rezultati ovogodišnjih županijskih kvalifikacija u Krnjaku pokazatelj su da ponovno možemo puno očekivati od naših predstavnika na državnoj razini. Jedan od ciljeva ovakvih sportskih susreta je privući pozornost ljudi, kako bi u većoj mjeri pratili aktivnosti hrvatskih veterana.

Ono što najviše zabrinjava karlovačku udrugu je nedostatak financijskih sredstava. Novac koji dobivaju od općine, grada i županije nije dostatan za sve troškove te realizaciju projekata i aktivnosti, zato se nadaju da će svojim trudom i zalaganjem, što je vidljivo i po rezultatima na sportskom planu, uspjeti privući pozornost na sebe.