Knjižnica za mlade slavi 15 godina postojanja

Knjižnica za mlade u srijedu (11. srpnja) slavi 15. rođendan. Program pod nazivom „Još malo pa smo punoljetni!” bit će održavan tijekom cijelog dana na ulici ispred Knjižnice.

Odmah ujutro, od 9 do 11 sati, uz sokove i hrpu zabave, na radionici „Jednostavno… knjigastično!” namijenjenoj djeci, ali i svima ostalima koji se žele priključiti, uz vodstvo Gabrijele Vine, bit će izrađivani privjesci u obliku knjiga i malene složive knjižice.

Popodne, od 17:30 do 19:30 sati slijedi neobična i zanimljiva radionica „Umjetnost slova” gdje od Frana Spudića možete naučiti što su to zapravo kaligrafija i tipografija te stvoriti takva umjetnička djela.
U 19 sati bit će otvorena izložba „Kako smo odrastali: petnaest godina Knjižnice za mlade (i stare)” koja se sastoji od dva dijela: u izlozima na posterima moći ćete vidjeti presjek najzanimljivijih događanja u ovih petnaest godina, a u dvorani izbor plakata dizajniranih u tom razdoblju.

Sviraju dva benda, Zone Child i GunBlade. Svirka započinje u 19 sati, pauza je tijekom utakmice i nastavlja se nakon nje.

Osim što ćete moći slušati odličnu glazbu, moći ćete ispred knjižnice zavrtiti i poi! Vi onaj nezapaljeni, ali kasnije slijedi pravi vatreni nastup Gabrijele Brletić Magmatikke.

Imat ćemo i nagradnu igru. Nagrada nije knjiga, ali je svejedno super pa dođite vidjeti koliko ste sretne ruke. Uza sve to, puhat ćemo i balončiće od sapunice. Na one male puhalice, na one veće puhalice, na štapove i špagice (dođite pa probajte!), poručuju iz Knjižnice za mlade.

Ulaz na sve je besplatan i nisu potrebne nikakve prijave, materijal za radionice je osiguran.