Potpisani Ugovori za Dom Nikole Tesle na Rakovcu

Karlovac će uskoro dobiti Dom Nikole Tesle i to na mjestu gdje je Tesla stanovao kad je bio karlovački gimnazijalac. Nakon dugog razdoblja promišljanja o tome kako Tesli dati ono mjesto koje mu pripada u Karlovcu, napokon su započeli konkretni materijalni preduvjeti. Potpisana su dva ugovora kao prvi korak u realizaciji ideje.

S ponosom možemo reći da je Tesla upravo u karlovačkoj Gimnaziji postao Tesla. Ovdje je stekao temelje za daljnje školovanje i razvoj svojih potencijala.

Dom Nikole Tesle jedan je od ključnih projekata Karlovačke županije o kojem se već dugo razmišlja zajedno s Gradom Karlovcem, karlovačkom Gimnazijom i županijskom Razvojnom agencijom Karlom.

Konkretni preduvjeti da se Teslinu vezu s Karlovcem jasnije i konkretnije istakne su upravo potpisana dva ugovora. Prvi se tiče izrade projektne dokumentacije za ambijentalnu rekonstrukciju i dogradnju stambene građevine na Rakovcu 6. Vrijedan je 246 tisuća kuna, a potpisan je s tvrtkom POP -AP iz Duge Rese.

Drugi ugovor od 236 tisuća kuna potpisan je s REAL grupom iz Zagreba za uslugu izrade koncepta interpretacije za navedeni Dom. Suradnja s njima je započela još na izložbi Nikola Tesla Mind from the future.

Ugovore sa članovima projektnog tima potpisala je zamjenica župana Martina Furdek Hajdin. Sredstva je osiguralo Ministarstvo za regionalni razvoj i fondove EU. Cilj Županije je da građevinska dozvola za Dom bude riješena do kraja ove godine.