KABA

Prioritet za sljedeće razdoblje je u Karlovac dovesti što više europskog novca

Cilj je razvijati Karlovac i to što je moguće više europskim novcem, poručio je gradonačelnik Damir Mandić s konferencije za medije održane prije sjednice Gradskog vijeća. Govoreći o preustroju gradske uprave, kazao je da će Upravni odjel za razvoj grada, gospodarstvo i EU fondove biti podijeljen u dva odjela jer će na taj način biti efikasniji.

Operativni planovi Europske unije bliže se svom kraju. Prilike koje će se pružati od 2021. do 2027. godine pred gradsku će upravu staviti i nove zahtjeve. Da bi bili spremni za to potrebno je imati posložen sustav.

Prioritet je iskoristiti svaku mogućnost dobivanja jeftinog novca, kaza je Mandić i dodao da su očekivanja velika od svih djelatnika, kako gradske uprave, tako i gradskih tvrtki jer se intenzivno počinje raditi na Strategiji pametnog grada koja će sutra biti pred gradskim vijećnicima.

Cilj je i što prije omogućiti brzi internet, prije svega gospodarstvenicima i poljoprivrednicima. Gradsko vijeće sutra će raspravljati i o aglomeraciji Karlovac – Duga Resa. Projekt je to vrijedan 512 milijuna kuna kojim će između ostalog biti riješena i komunalna infrastruktura Zvijezde, a pred vijećnicima će se naći i plan upravljanja Zvijezdom s definiranih 45 projektnih prijedloga.