Svečana primopredaja dva nova vozila za hitnu medicinsku službu

Svečano je danas bilo u dugoreškoj Ispostavi Zavoda za hitnu medicinu. Razloga je mnogo jer je u Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije ukupno uloženo gotovo 4,6 milijuna kuna. Sredstva su usmjerena, između ostalog, u dva nova vozila, opremu, zaštitnu odjeću za osoblje, uređenje prostorija dugoreške ispostave i specijalističko usavršavanje doktora medicine.

Dugoreška ispostava, ali i Zavod za hitnu medicinu Karlovačke županije općenito značajno je podigao razinu hitne medicinske službe. Ukupno je uloženo gotovo 4,6 milijuna kuna.

Prema riječima zamjenice župana Martine Furdek Hajdin, ulaganje u medicinski sektor je jedan od prioriteta Karlovačke županije kako bi građani imali kvalitetnu i adekvatnu skrb. Namjera je pružiti najbolju moguću njegu svim građanima naše županije, ali i svim turistima koji se zateknu u situaciji da ju trebaju.

Kako je najavio ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije Nikša Antica, u sljedeće dvije godine u planu su ulaganja u Regionalni edukacijski simulacijski centar na Dubovcu, u ispostave Ozalj i Vojnić, uvođenje ISO standarda, jedinicu za velike nesreće, zaštitnu obuću, video nadzor uspostava u Slunju, Ozlju i Dugoj Resi te nova vozila hitne medicinske službe.