Dani draganića

Škola plivanja za male Jaskance

Jaskanski mališani već 16. godinu zaredom imaju priliku pohadjati Školu plivanja u sklopu Ljetne igraonice koju organiziraju grad i DND Jastrebarsko uz sufinanciranje Središnjeg državnog ureda za sport. Vise od 170 mališana tako 10 dana organizirano putuje u zagrebačke Utrine te na bazenima uz licencirane trenera uče i usavršavaju svoje plivačke sposobnosti.

Da je škola plivanja najpopularnija aktivnost u sklopu Ljetne igraonice u Jastrebarskom, pokazuje i rekordan broj posjetitelja, koji čak za 50 premašuje prošlogodišnju brojku. Djeci s područja grada i iz Općine Klinča Sela ovo je idealan način obogaćivanja slobodnog vremena, a priključiti se mogu apsolutno svi- od potpunih neplivača pa do onih nešto iskusnijih, jer se radi u nekoliko grupa. S njima radi 12 stručnjaka, većinom profesora tjelesnog i studenata kineziološkog fakulteta, a u pauzama o njima brinu educirane tete čuvalice. Roditelji nemaju brige niti oko prijevoza do Zagreba, jer djeca putuju organizirano autobusima i to potpuno besplatno. Uz nezaobilaznu školu plivanja, postoji još 28 različitih aktivnosti za koje se mališani mogu opredijeliti, a sve kako bi im se pružili dodatni sadržaji i osigurali uvjeti u kojima mogu stjecati nova znanja i vještine. Važnost projekta prepoznao je i Središnji državni ured za sport, koji ga je sufinancirao temeljem natječaja Poticanje sportsko- rekreativne aktivnosti. Ove godine na natječaj se prijavilo više od 400 udruga, a država je sa 7 milijuna kuna financirala 79 najboljih projekata.

Od velikog broja maštovitih radionica, treba istaknuti nove, a to su bajkaonica za predškolski uzrast te za osnovnoškolski uzrast Fun-tastic English, škola folklora, penjanje na umjetnu stijenu, kao i škola rukometa i košarke koje su ponovno priključene nakon kraće pauze.