Ljetni oratorij za male Karlovčane i ove godine razveselio djecu i roditelje

Ljetni oratorij je i ovo godine održan za karlovačku djecu u Nacionalnom svetištu svetog Josipa. Pod vodstvom mons. Antuna Sentea ml., rektora Svetišta dječje ljeto bilo je ispunjeno igrom, plesom, radionicama i molitvom od ponedjeljka 2. do subote 7. srpnja 2018. godine.

Oratorijski dan počinjao je u 17 sati s molitvom nakon koje su animatori „NaSveJak“ vodili djecu kroz različite sadržaje oratorija, pripremali ih za Svetu misu, te ih podijelili u malene zboraše, ministrante, čitače i glumce koji su aktivno sudjelovali u misnom slavlju.

Nakon igre održane su kreativno – edukativne radionice. Jedna od tema radionica bila je „Put pape Franje“ u kojima su djeca na kreativan način upoznala papu Franju. Organizirane su i likovne na kojima su djeca izrađivala nogometne dresove od vreća za smeće dok su u plesnoj učila latinoameričke plesove. Imali su prilike sudjelovati i u novinarskoj radionici u kojoj su naučili pisati vijest te voditi grupni intervju. Sadržaj koji je djecu najviše zainteresirao bila je sportska radionica „Oratorijski nogomet“ inspiriana Svjetskim nogometnim prvenstvom i Papom Franjom koji voli nogomet. Drugog dana oratorija mali dubovčaki upoznali su se s poučnim i zabavnim pokusima iz svijeta kemije koje su pripremili animatori studenti kemije.

Oratorijski dani završeni su u subotu kada je u ministantsku službu primljeno dvoje ministranata te molitvom i klanjanjem u crkvi gdje su djeca, animatori, roditelji i župnik zahvalili svetom Josipu. Nakon molitve uslijedilo je gledanje utakmice Hrvatska – Rusija.