KABA

Izdana monografija “60 godina Kćeri Božje ljubavi u Karlovcu”

„60 godina Kćeri Božje ljubavi u Karlovcu“ ime je monografije koju je izdalo Nacionalno svetište svetog Josipa u Karlovcu povodom 150. godišnjice osnutka Družbe i 60. godišnjice od dolaska prvih sestara Kćeri Božje ljubavi u grad Karlovac, odnosno na Dubovac.

Glavni dio monografije posvećen je nastanku Družbe Kćeri Božje ljubavi, njihovoj utemeljiteljici Franziski Lechner i dolasku sestara na područje Hrvatske. Posebno poglavlje posvećeno je djelatnosti sestara u Karlovcu na Dubovcu gdje se donosi popis svih sestara koje su vršili neku službu u dubovačkoj župi u posljednjih 60 godina.

Monografija donosi i pregled redovničkih zajednica koje djeluju ili su djelovale na području grada Karlovca. U monografiji se može pronaći nešto o djelatnosti Franjevaca i Pavlina, koji i danas djeluju u Karlovcu, kao i o Pijaristima koji su jedno kratko vrijeme boravili na karlovačkom području. Monografija donosi i pregled djelatnosti Družbe sestara milosrdnica svetog Vinka Paulskog, grkokatoličkih sestara Bazilijanki, Družbe sestara Klanjateljica Krvi Kristove, sestrama franjevkama i o Isusovim malim sestrama.

Monografija je izdana kao zahvala za sve molitve i žrtve, za svu ljubav i rad koje su sestre Kćeri Božje ljubavi predale Nacionalnom svetištu, dubačkoj župi i gradu Karlovcu.