17. stare seoske igre u Vrhovcu

17. stare seoske igre Vrhovac 2018. trodnevna su manifestacija koju je organiziralo kulturno-umjetničko društvo Vrhovac. Svečano ih je otvorila gradonačelnica Grada Ozlja Gordana Lipšinić. Cilj ove tradicionalne manifestacije je očuvanje starih običaja, igara, pjesama i plesova vrhovačkog kraja. 

Tijekom duge tradicije organizatori su se uvijek trudili pripremiti bogat i atraktivan program. Održani su folklorni nastupi, igre odraslih i djece, a sve uz bogatu gastronomsku i vinsku ponudu. Manifestacija je nadaleko poznata jer ju posjećuju gosti iz cijelog svijeta.

KUD Vrhovac je vrlo brzo nakon svog osnutka započeo s ovom manifestacijom. Radi se o ne tako velikom broju članova koji su manifestaciju održali toliko godina. Nosi ih ljubav prema kulturnoj baštini svog kraja i veliki entuzijazam, a podržava ih cijelo mjesto.

Ovogodišnjem izdanju Starih seoskih igara se pridružilo i više od 400 trkača koji sudjeluju u 3. trailu organiziranom u Vrhovcu. Prema riječima organizatora Marka Guština, stare seoske igre se nadograđuju, postaju bolje i zanimljivije iz godine u godinu.