Dani draganića

Grad Karlovac izdvojio milijun i 150 tisuća kuna za potpore malim i srednjim poduzetnicima

Grad Karlovac je kao i svake godine dosad osigurao sredstva za potporu malim poduzetnicima iz područja mikro, mali i srednji poduzetnici. Novi, izmijenjeni zakon stupio je na snagu početkom ove godine, a za potpore je izdvojeno milijun i 150 tisuća kuna. Jedna od obrtnica koja je dobila financijsku potporu je i Željka Požar, vlasnica slastičarskog obrta Mirže. Bave se pečenjem domaćih kolača i torti po starim recepturama, a postoje već 18 godina.

U prvih pola godine podijeljeno je već više od 500 tisuća kuna potpora karlovačkim poduzetnicima, stoga iz grada poručuju da svi koji se još nisu prijavili, to mogu učiniti do 15. studenog, ako do tada još ostane neiskorištenih sredstava. Isto tako, u odsjeku za gospodarstvo poljoprivredu i turizam uočen je interes poduzetnika i za neke nove mjere, pa je gradonačelniku Mandiću predloženo da donese dopune pravilniku u kontekstu zanimljivih zanimanja, odnosno poduzetničkih ideja.

S obzirom da je turizam, prema riječima gradonačelnika Mandića, jedna od strateških grana našeg grada, važno je osigurati i omogućiti vlasnicima ugostiteljskih obrta, posebice u GČ Zvijezda dodatno uređenje njihovih terasa, rasvjete i hortikulture. Iz grada ističu kako im je najvažnije njegovati ulogu partnera svim poduzetnicima i obrtnicima. Veliki gospodarski sustavi na tržištu funkcioniraju na jedan drugačiji način od malih poduzetničkih iniciativa. Cilj je biti na raspolaganju baš njima, jer garantiraju razvoj u svim segmentima, istaknuo je Mandić.