Dani draganića

Uprava kineskog grada Shenzhena u posjetu Županijskoj komori Karlovac

U posjet Županijskoj komori Karlovac stigla je Huang Ling, direktorica glavnog ureda dvadesetmilijunskog kineskog grada Shenzhena s voditeljima glavnih odjela i tvrtki. Delegaciju je primio predsjednik Zlatko Kuzman, izrazivši zadovoljstvo početnom suradnjom Shenzhena i Karlovca.

Kineskoj delegaciji predstavljeni su gospodarski potencijali Karlovačke županije i Hrvatske te mogućnosti za nova ulaganja kineskih tvrtki u ovom dijelu Europe. Kinezi su pokazali poseban interes za suradnju u turizmu, industriji, te mogućnosti investiranja u poslovnim zonama. Posebno su impresionirani ekologijom i hrvatskim vrijednostima, što potvrđuje i trostruko duži boravak članova delegacije od predviđenog.

Prilikom posjeta održana je prezentacija o brzom rastućem i super modernom dvadesetmilijunskom gradu Shenzhenu bila je više nego zanimljiva. Shenzhen je mladi grad na samom jugu pokrajine Guangdong, te graniči s oblasti Hong Kong. Centar je visoke tehnologije te sjedište nekoliko tvrtki unutar 500 najboljih na svijetu.

S obzirom na još uvijek prisutno nogometno raspoloženje, gosti su se posebno zanimali za hrvatsku nogometnu reprezentaciju za koju su, kažu navijali svi Kinezi.