SC Karlovac poziva studente da iskoriste ljeto i upoznaju tržište rada

Novi zakon o obavljanju studentskih poslova, koji bi trebao biti donesen na jesen, omogućit će izvanrednim studentima rad preko student servisa, što do sada nije bio slučaj. Izvanredni studenti koji nisu zaposleni tako bi dobili priliku zaraditi koju kunu, a pritom bi pomogli pri smanjenju nestašice sezonske radne snage u Hrvatskoj, smatra ravnatelj karlovačkog Studentskog centra Željko Šančić.

Najviše poslova trenutno se nudi u ugostiteljstvu i trgovini, a svakim danom situacija se mijenja, pa je dobro svakodnevno pratiti ponudu poslova na internetskoj stranici Studentskog centra Karlovac.

Važno je da studenti budu pažljivi pri potpisivanju ugovora, kako bi studentski centar kasnije mogao zaštititi studenta ukoliko poslodavac ne isplati plaću koju je obećao. No, u Studentskom centru Karlovac takvih je slučajeva jako malo, napominje ravnatelj Željko Šančić.

Studenti i maturanti koji žele raditi, a još nisu učlanjeni u studentski servis trebaju se prijaviti u Studentski centar Karlovac, njegovu podružnicu u Jastrebarskom ili u Zagrebu. Detaljnije informacije o prijavi, radu i ponudi poslova mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici Studentskog centra Karlovac.